Місячник профспілкового Марафону завершено.

Підводимо підсумки

З 1 по 30 листопада 2023 року в Миколаївській обласній організації Профспілки проводився оголошений обласним комітетом профспілковий Марафон «Профспілка в моєму житті», з метою активізації роботи профспілкових лідерів всіх рівнів шляхом проведення різноманітних профспілкових заходів із застосуванням сучасних освітніх технологій для залучення працівників закладів освіти до Профспілки та створення нових первинних профспілкових організацій.

 

  Виступи учасників Марафону, які прозвучали на зібранні профактиву

області 5 грудня 2023 року.

Мовчан Світлана Володимирівна, голова Миколаївської міської організації Профспілки.

Перш за все я хочу подякувати обласному комітету, його голові Оборонько Вірі Михайлівні, за те , що оголосивши профспілковий марафон “Профспілка в моєму житті” Ви вдихнули в нас, профспілковий актив області, нову енергію.

Цілий місяць ми брали участь в цікавому, сучасному в організаційному аспекті обласному заході. Отримали цінний досвід спілкування, позитивні емоції, обмінялися досвідом, сприяли залученню своїх колег з первинок до активізації профспілкової роботи.

Матеріали колег, представлені в ході профспілкового марафону, були змістовні і корисні для кожного, дали можливість проаналізувати і оцінити в порівнянні власні дії і досвід колег. Мені було дуже цікаво знайомитися з публікаціями в нашій обкомівській групі, і враження одне, - наші колеги займаються улюбленою справою. І від того мають певні успіхи.

Начебто і заходи схожі, але у кожного свій погляд, свої підходи. Є що взяти для себе.

Марафон - це , як відомо, біг на довгу дистанцію. Таким мабуть і бачить його Віра Михайлівна, коли каже нам, що завжди буде місце для кроку вперед і буде простір для того, щоб зробити ще краще.

Обласний комітет кожного разу створює нову важливу платформу для спілкування, для динамічної взаємодії між всіма учасниками спільних заходів - від обласного комітету до рядових членів Профспілки.

Я вважаю що такий марафон - це ефективний, доцільний, продуманий та зручний формат результативної мотиваційної складової нашої роботи та обміну досвідом. Як завжди було цікаво, плідно, дружньо. Дякую за підтримку.

1111111111111111112

 

2222233333333333

 

 

Соворовська Любов Миколаївна, голова Новоодеської районної організації Профспілки

Спілчани Новоодещини з творчою віддачею включилися в проведення обласного профспілкового марафону «Профспілка в моєму житті». Напрямки роботи були різні. У ході заходу увага акцентувалась на організації соціального діалогу, нових поглядів на роботу та нових життєвих цінностей.

Які події, які заходи відбувалися в роботі нашої районної організації в період марафону – ви мали можливість ознайомитись на нашій сторінці у Вайбері. Тому перераховувати не стану. Зупинюсь лише на результатах.

1. Профспілка збільшилась на дві профспілкові первинні організації (Антонівка, Кандибино).

2. Захищаючи мобілізованих спілчан з питання нарахування їм середнього щомісячного заробітку, отримано позитивні результати.

3. Культурно- масові, спортивні заходи під час марафону надали можливість спілчанам хоч частково перемагати стресовий стан. Адже сьогодні у кожного повно проблем, стресів, хвилювань і сліз.

4. Активна участь у марафоні не лише спілчан, а й керівників закладів освіти.

5. Сотні наших захисників отримали вагому допомогу від наших спілчан.

6. Вміння об’єднуватись в досягненні поставлених профспілкових задач сьогодення.

Тема марафону - « Профспілка в моєму житті». Багато не лише спілчан, а й ряд працівників освіти задумались над змістом цього речення. Звичайно, різні відповіді, різні міркування. Даю свою відповідь на це запитання:

Що дала мені сьогодні Профспілка?

11.  Можливість жити, а не існувати. І не просто жити, опустивши голову, а вирішувати проблеми сьогодення.

12.  Навчає мене діяти спокійно й усвідомлено, навіть в час воєнного стану.

13.  Закон природи - життя для інших. Девіз мого життя – жити для інших. Профспілка дала мені можливість це робити з більшою турботою про людей, з більшою віддачею

14.  Щоденні турботи – частина нашого життя. Живу сьогоднішнім днем. Захмарних вимог не ставлю ні до себе, ні до колег.

15.  Я – реалістка. Мої очікування завжди реалістичні. Намагаюсь не жити негативними емоціями: вони заважають здійснювати задумане.

16.  На практиці відчула більш глибоко профспілковий вислів:» В єдності наша сила»,відчула,   що таке реальна підтримка. Коли вона є- можна впоратися з будь-якою профспілковою та життєвою задачею.

17.  Користуючись нагодою - самі найтепліші слова подяки висловлюю профспілковим активістам нашої організації, керівникам ряду закладів освіти, начальникам та працівникам управління освітою, місцевим депутатам, головам територіальних громад і , звичайно, працівникам обкому Профспілки.

Життя продовжується. Я прийняла для себе рішення: працювати, робити те, що вмію і допомагати спілчанам настільки можу.

Бачу, розумію, роблю висновки.

І на закінчення цього виступу скажу такі слова:

Дай Боже сил, здоров’я віднови,

Ще так багато хочеться зробити!

Профспілку освітян ти збережи,

Бо як, скажи, без неї всім нам жити?!

44333333

 

3332222222

 

Вороніна Людмила Петрівна, голова Первомайської районної організації Профспілки

Дійсно, сьогодні, коли змінюється суспільство, люди, взаємовідносини, і профспілці доводиться теж змінюватися, працювати по-сучасному, адаптуючись до середовища, яке постійно ускладнюється.

У листопаді, взявши участь в профспілковому марафоні, голови міських та районних організацій, у нашій чудовій групі по вайберу, мали можливість ділитися досвідом, висловлювати власні думки та бачення різноманітних ситуацій нашої роботи.

Хочу сказати, що обласний комітет знає, як підтримати і як мотивувати нас до вірних дій. Вдячність велика Вірі Михайлівні!  

Так от, при аналізі саме своїх зустрічей з колективами, з керівним складом громад та відділів освіти, я зловила себе на тому, що:

по-перше - багато чому і сама вчуся. Наприклад, як відповідати на не зручні для мене питання спілчан, яквикликати потрібну реакцію при спілкуванні, інколи і відчувати - дана мотивація спрацює чи ні?

по-друге - я можу тепер виділити для себе три опорних складових на наступний рік своєї роботи:

це - розвиток активності молоді;

це - підвищення рівня обізнаності спілчан;

це - підготовка справжніх профспілкових лідерів, здатних ефективно відстоювати права та інтереси своїх членів профспілки.

НАРАЗІ пропоную вашій увазі тандемну співпрацю соціальних партнерів: керівника закладу та голови ПК. У них є своє бачення щодо перспективи профспілкового руху, а саме: створення з членів профспілки ефективної команди, яка б жила єдиною метою та єдиним результатом. Вони прагнуть змінити уяву працівників про профспілку, зробивши з первинки не сервісну організацію з обслуговування потреб працівника, а залучити кожного з них до активного життя трудового колективу, надати змогу брати участь в управлінні та прийняті рішень.

Прошу позитивно оцінити систему життєдіяльності, яку вони започаткували, якої притримуються і яку мають намір продовжити.

Дякую за увагу.

Сподіваюсь, що слушні думки та ідеї, висвітлені під час нашої наради, обов’язково допоможуть нам зорієнтуватися й залишитися впливовими та сучасними, дієвими і активними, міцними та солідарними.

555556666

66655555555

 

Майстренко Світлана Іванівна, голова Южноукраїнської міської організації Профспілки

Профспілковий марафон – це перш за все презентація роботи нашої Профспілки.

Протягом місяця було проведено цікаві мотиваційні заходи, зустрічі, квести, збори. Провели огляд – конкурс « На кращу кімнату відпочинку».

Самим головним досягненням вважаю те, що до лав Профспілки освітян повернули Костянтинівський ЗДО.

Всі заходи пройшли результативно, дієво, з розумінням того, що ПРОФСПІЛКА об'єднує, допомагає, підтримує, захищає.

Дякуємо обкому Профспілки за мотивацію та підтримку.

77766665

 

 

Сисоєва Ірина Володимирівна, голова Первомайської

міської організації Профспілки

Хочу зазначити, що оголошення про проведення профспілкового Марафону наші голови первинок сприйняли по-різному: хтось – із задоволенням; хтось –абсолютно спокійно, адже були заплановані певні заходи; на жаль, були й ті, хто вважав, що це сьогодні «не на часі»…

Але, Марафон таки відбувся, і відбувся дуже насичено й змістовно. У рамках його проведення, первинними організаціями Профспілки закладів освіти Первомайської міської ради здійснено ряд різноманітних заходів, серед яких: профспілкові збори, тренінги, зустрічі у колі однодумців, агітаційні збори «Профспілка – твій захист і опора!», круглий стіл з елементами тренінгу «Моя первинка», семінар на тему «Профспілка від А до Я», «Посвята у члени Профспілки», доброчинна акція «Колишніх спілчан не буває!», спортивні змагання та участь у Всеукраїнському забігові «Код нації», інтелектуально-розважальне шоу «Веселка профспілкових талантів», профспілкова кав’ярня та профспілкові посиденьки, флешмоб, туристичний похід «Нотатки осені», квест «Престижна осінь», танцювальний челендж, поїздки вихідного дня, трудовий десант та толока тощо.

І, звичайно, благодійні акції, благодійні ярмарки, спрямовані на допомогу ЗСУ, виготовлення металевих печей обігріву, окопних свічок, в’язання теплих шкарпеток та рукавиць, формування та відправка «Посилок доброти» для наших захисників...

Міською президією Профспілки у листопаді організовано огляд-конкурс профспілкових куточків, конкурс на кращу первинку, проведено спортивні змагання-розваги «Спорт єднає спілчан» та засідання Ради Профспілки.

Під час спілкування зі спілчанами ми чули від них слова вдячності за проведені заходи, за єднання, за емоційну розрядку, перезавантаження та думку, що такі заходи сьогодні дуже потрібні.

Дякуємо обкому Профспілки і особисто Вірі Михайлівні – ініціатору і генератору цікавих, креативних ідей – за оголошення профспілкового Марафону. Ми не лише мали змогу активізувати своїх спілчан, пропонуючи їм різні форми взаємодії, а й почерпнути досвід колег щодо розмаїття форм профспілкової роботи. І, напевно, самий вагомий результат Марафону: заяви від деяких працівників закладів освіти на вступ до нашої Профспілки.

Працюємо заради людей, разом наближаємо ПЕРЕМОГУ!

8888876666

 

9777777755

 

Палієнко Людмила Миколаївна, голова Вітовської районної організації Профспілки

Протягом місяця проведені зустрічі з головами територіальних громад, начальниками відділів освіти, на яких порушувалися питання бюджету закладів освіти на 2024 рік та стан профспілкового членства.

Так як заклади працюють дистанційно і більшість працівників ще не можуть повернутися додому, голови первинних профспілкових організацій поспілкувалися в режимі онлайн, телефонному режимі з кожним членом профспілки, працівником закладу (« Як ти?»).

Члени президії по громадам відпрацювали списки членів профспілки, проводили роботу по відновленню первинних профспілкових організацій.

Були проведені масові заходи: змагання з волейболу(призовий фонд 12тис. гривен учасники змагань перерахували на ЗСУ).

Також оголошений конкурс педагогічної творчості «А скоро світанок», тематика якого має направлення: війна, перемога України, російська агресія, життя українців у країні, за кордоном.

В результаті проведеної роботи відновлено роботу 3 первинних профспілкових організацій: Шевченківського ЗДО, Котляревського ЗДО, Лучівського ЗДО.

Районна профспілкова організація збільшилися на 32 члена Профспілки. Далі буде….

23334444444

2477777666

З офіційних джерел