Урядом визначено субвенцію на відновлення освітніх закладів після бойових дій

altПостанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення роботи комунальних закладів освіти, що пошкоджені / знищені внаслідок бойових дій» яка була ухвалена 20 жовтня 2023 року, розроблена з метою забезпечення відновлення роботи комунальних закладів освіти, що пошкоджені внаслідок бойових дій.

24 серпня 2023 року Комісія з розподілу коштів для потреб освіти і науки ухвалила рішення про розподіл коштів з рахунку МОН на відновлення Катюжанського опорного ліцею та Красилівського ліцею у Київській області у розмірі 48,3 млн грн., які внаслідок збройної агресії російської федерації були пошкоджені. Також у межах роботи фандрайзингової платформи «United24» надійшли благодійні внески від донорів.

Постанова передбачає передання коштів з рахунку для задоволення потреб освіти і науки, відкритого МОН у Національному банку для відновлення роботи комунальних закладів освіти, що пошкоджені внаслідок бойових дій. 

Оскільки ці заклади освіти у комунальній власності, передання коштів з державного бюджету здійснюється як субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам.

(За матеріалами сайту ЦК Профспілки працівників освіти і науки)

З офіційних джерел