Зміни щодо бронювання військовозобов’язаних працівників

98765428 квітня Уряд ухвалив зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії военного стану.

Зокрема, Постановою № 400 вносяться зміни до Порядку №76. Ними передбачено:

- подання органами державної влади, іншими державними органами у строк не більше ніж 5 робочих днів до Генерального штабу Збройних Сил (СБУ, Службі зовнішньої розвідки) списків для їх перевірки та погодження;

- погодження та подання Генеральним штабом Збройних Сил (СБУ, Службою зовнішньої розвідки) у строк не більше ніж 10 робочих днів списків до Мінекономіки; 

- прийняття Мінекономіки рішення про бронювання військовозобовʼязаних у строк не більше ніж 5 робочих днів; 

- зарахування військовозобовʼязаного на спеціальний військовий облік територіальним центром комплектування та соціальної підтримки у строк не більше ніж 5 робочих днів. 

 

Постанова додається .

 

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 28 квітня 2023 р. № 400

Київ

Про внесення змін до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 76 “Деякі питання реалізації положень Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час” (Офіційний вісник України, 2023 р., № 15, ст. 940), зміни, що додаються.

         Прем’єр-міністр України                             Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 29

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 28 квітня 2023 р. № 400

ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку бронювання військовозобов’язаних
за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану

1.Абзац дев’ятий пункту 6 після слів “а також дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та” доповнити словами “у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня отримання списку”.

2. У пункті 7:

1) абзац перший після слів “утвореними відповідно до законів України,” доповнити словами “до СБУ”;

2) абзац дев’ятий після слів “утвореними відповідно до законів України,” доповнити словом “СБУ”, а після слів “а також дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та” ― словами “у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня отримання списку”.

3. Абзац десятий пункту 8 після слів “дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та подають його” доповнити словами “у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня отримання списку”.

4. Пункт 9 викласти в такій редакції:

“9. З метою погодження списки, подані відповідно до пунктів 4—8 цього Порядку, розглядаються щодо повноти заповнення та наявності обґрунтувань Генеральним штабом Збройних Сил (СБУ, Службою зовнішньої розвідки) у строк не більше ніж 10 робочих днів з дня їх отримання.

Генеральний штаб Збройних Сил (СБУ, Служба зовнішньої розвідки) подає погоджені відповідно до абзацу першого цього пункту списки до Мінекономіки.”.

5. Абзац перший пункту 10 після слів “наявності обґрунтувань
та погодження Генеральним штабом Збройних Сил (СБУ, Службою зовнішньої розвідки) Мінекономіки приймає” доповнити словами “у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня отримання зазначених списків”.

6. Абзац сьомий пункту 11 після слів “на підставі рішення про бронювання військовозобов’язаних зараховує” доповнити словами
“у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня його отримання”.

7. Абзац третій підпункту 1 пункту 15 після слів “утвореними відповідно до законів України,” доповнити словом “СБУ”.

З офіційних джерел