Оплата праці заступнику директора, яка виконує викладацьку роботу

2345666998Питання, чи впливають зміни стосовно сумісництва на реалізацію права керівників закладів освіти, їхніх заступників та інших працівників на проведення навчальних занять у своєму закладі впродовж основного робочого часу, треба розглядати в контексті норм Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 № 102, який зареєстровано в Мін’юсті 27.05.1993 за № 56 (далі — Інструкція № 102).

Пунктом 91 Інструкції № 102, враховуючи специфіку роботи педагогічних працівників, унормовано, що керівні працівники (директор, заступники директора) закладів освіти можуть вести вик­ладацьку роботу в цьому закладі, але не більше 9 годин на тиждень, якщо вони за основною посадою отримують повний посадовий оклад. Установлено, що за норму годин, визначену в цьому пункті, оплата проводиться понад основний посадовий оклад у порядку, передбаченому відповідно для вчителів та керівників гуртків (за тарифікацією).У сільській місцевості директори та їхні заступники за відсутності вчителів з відповідних предметів можуть вести викладацьку роботу в обсязі не більше 12годин на тиждень з дозволу відповідного органу управління освіти.

Установлено також, що у випадках, коли вищезгадані працівники отримують за основною посадою 0,5 посадового окладу, їм доз­воляється вести викладацьку роботу в середньому не більше 3-х годин на день (18 годин на тиждень), а при виконанні цієї роботи в 1—4-х класах — до 20 годин на тиждень. В останньому абзаці пункту 91 Інструкції №102 виписано, що за години викладацької роботи, виконані, як виняток, у зв’язку з виробничою необхідністю понад норму, зазначену в цьому пункті, провадиться погодинна оплата за фактичну кількість годин, але не більше 240годин на рік. Тобто зазначеним пунктом унормовано питання дозволу керівним та іншим працівникам закладів освіти виконувати в тому самому закладі викладацьку та гурткову роботу, її обсяг та порядок оплати такої праці.

На сьогодні норми пункту 91 Інструкції № 102 поширюються на керівних та інших працівників закладів освіти. Такі працівники продовжують виконувати встановлене при тарифікації педагогічне навантаження, отримуючи заробітну плату у визначених тарифікацією розмірах з дотриманням інших умов праці.

З офіційних джерел