Зміни до колдоговорів закладів освіти: що слід врахувати.

20230118 11231518 січня 2023 р. відповідно до плану основних заходів Миколаївського обласного комітету Профспілки на 2023 рік у приміщенні управління освіти Новоодеської міської ради відбувся семінар-навчання керівників та голів первинних профспілкових організацій закладів освіти з питань внесення змін та доповнень до колективних договорів в умовах воєнного часу.

На початку зустрічі в.о.голови Новоодеської районної організації Профспілки Л.М.Соворовська підкреслила, що своєчасне внесення змін та доповнень до колективних договорів закладів освіти – це не тільки ознака відповідальності роботодавців, а й спільний результат роботи з головами первинних профспілкових організацій в межах своїх фінансових можливостей дбати про здоров’я та добробут працівників, надавати їм соціальну підтримку в цей непростий час.

Фахівець обласного комітету Профспілки Максимова Г.М. підкреслила роль колективного регулювання умов оплати праці як чинника соціального захисту прав працівників та звернула увагу на те, що колективний договір служить стабілізатором прав, як роботодавця так і працівників.

Також в ході семінару були обговорені питання забезпеченості освітньої субвенції місцевих бюджетів територіальних громад, особливостях її розподілу на 2023 рік, запровадження дистанційного навчання в закладах освіти під час воєнного стану та залучення до виконання додаткових робіт працівників.

Новоодеська районна організація

Профспілки працівників освіти

З офіційних джерел