Дії Профспілки в зоні окупації

999455667701 листопада поточного року відбулась робоча онлайн-нарада за участю голів первинних профспілкових організацій закладів освіти Горохівської, Снігурівської та Широківської ОТГ. В роботі наради брали участь голова обкому Профспілки Оборонько Віра Михайлівна та заступник голови обкому Горощенко Володимир Федорович.

У своєму виступі голова Снігурівського райкому Профспілки розкрив питання «Про дії Профспілки з початку повномасштабної військової агресії проти України». З 19 березня і по теперішній час заклади освіти Снігурівщини перебувають в окупації російського загарбника. Олександр Федорович доповів, що заклади освіти працюють дистанційно, але є й такі, які перебувають на простої.

З початку окупації перед освітянами постали надскладні виклики, які доводилося вирішувати за участю Профспілки. Зокрема, це і нарахування та виплата заробітної плати, і відпустка повної тривалості з виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення, і обов’язковість проходження щорічного медичного огляду, і оплата простою не нижче від двох третин тарифної ставки, і комплектація закладів освіти необхідними педагогічними кадрами, і педагогічне навантаження, і щорічна грошова винагорода педпрацівникам, і динаміка профспілкового членства, і надання посильної матеріальної допомоги членам Профспілки від ФПУ, обкому та райкому.

До обговорення долучилися колеги з Євгенівського ліцею, Новософіївської гімназії, Калинівського та Червонодолинського ліцею, які наголосили про важливість дій Профспілки в такий важкий час та подякували за активну участь Профспілки в житті мешканців Снігурівщини.

У підсумку присутні на засіданні зробили висновок, що потрібно продовжувати берегти соціальний діалог та вдосконалювати його, продовжувати зберігати та нарощувати профспілкове членство, продовжувати домагатися виплати заробітної плати в повному обсязі, продовжувати шукати нові підходи до соціальних партнерів для вирішення спільних проблем з метою захисту прав та інтересів членів Профспілки.

Тримаємося разом і надалі! Віримо в ЗСУ та нашу перемогу!

Олександр Руденко, голова Снігурівської районної організації Профспілки.

З офіційних джерел