Лист МОН щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти та захисту законних прав працівників

00009994У листі МОН № 11/1679-22 від 04.10.2022 звертається особлива увага на проведення тарифікації педагогічних працівників закладів дошкільної освіти з дотриманням нормативних вимог.

 При проведенні тарифікації враховується кількість груп та кількість дітей за списком (без урахування потужності укриття закладу), та з урахуванням різних форм проведення освітнього процесу (офлайн та онлайн). Також наголошується, що ухвалені управлінські рішення не можуть суперечити Конституції України та законам України, Кодексу законів про працю України та не мають порушувати права громадян.

Якщо працівники закладу дошкільної освіти не можуть виконувати роботу дистанційно, можна оголосити простій. Місце перебування працівника під час цілоденного простою визначається розпорядженням (наказом) роботодавця, і може бути визначено на робочому місці відповідно до встановленого у закладі режиму робіт, при цьому працівники не повинні виконувати свої посадові обов’язкиПризупинити дію трудових договорів з такими працівниками - це саме останнє, що може зробити роботодавець.

( Лист МОН додається )

( За матеріалами сайту МОН)

         

 

 

З офіційних джерел