Ділові зустрічі з питань колективних договорів опорних закладів освіти продовжуються

IMG 20220127 11551527 січня відповідно до плану основних заходів Миколаївського обласного комітету Профспілки на 2022 рік у приміщенні управління освіти Новоодеської міської ради відбулась чергова робоча зустріч з керівниками та головами первинних профспілкових організацій опорних закладів освіти Сухоєланецької сільської громади та Єланецької селищної ради.

На початку зустрічі голова Новоодеської районної організації Профспілки Погоріла О.Г. та Голова Єланецької районної організації Профспілки Кравчук В.Я. представили учасників та підкреслили, що змістовний, своєчасно доповнений актуальними положеннями колективний договір опорних закладів освіти – це не тільки ознака відповідальності роботодавців, а й спільний результат роботи з головами первинних профспілкових організацій в межах своїх фінансових можливостей дбати про здоровя та добробут працівників, надавати їм соціальну підтримку.

Фахівець обласного комітету Профспілки Максимова Г.М. звернула увагу учасників на те, що змістовний колективний договір гарантує працівникам, передусім, забезпечення робочим місцем з безпечними умовами праці, заробітну плату та недопущення її заборгованості, а також надає соціальні гарантії,що значно знижує ризик виникнення трудових конфліктів та соціальної напруги в колективах.

Учасники ділової зустрічі дійшли до спільного висновку,що у сучасних умовах колективні договори опорних закладів освіти та філій здатні стати своєрідною «подушкою безпеки» для обох сторін трудових відносин, що є запорукою виробничої дисципліни і, врешті – решт, стабільної роботи опорних закладів освіти.

Олександра ПОГОРІЛА, голова Новоодеської

організації Профспілки працівників освіти

З офіційних джерел