Мінімальні гарантії в оплаті праці: як дотримуватися у 2021 році

009998899900Якщо зарплата працівника, який виконав місячну норму праці, є нижчою ніж 6000 грн, то необхідно провести доплату працівнику до рівня мінімальної. Ця доплата виплачується щомісячно одночасно з виплатою зарплати.

Для забезпечення дотримання законодавства про працю та з метою запобігання можливим фінансовим санкціям, які можуть бути накладені за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці фахівці Головного управління Держпраці нагадують про наступне.

Законом України про Державний бюджет України на 2021 рік відповідно до ст. 8 встановлено підвищення мінімальної зарплати з 1 січня 2021 до 6000 гривень, з 1 грудня 2021 до 6500грн., у погодинному розмірі: з 1 січня 2021 – 36,11 гривні, з 1 грудня 2021 – 39,12 гривні.

З 01.01.2021 роботодавці зобов’язані щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше 6000 грн. в подальшому з грудня 6500 грн.

Якщо заробітна плата працівника, який виконав місячну норму праці, є нижчою ніж законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, то необхідно провести доплату працівнику до рівня мінімальної, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.

Звертаємо увагу роботодавців на те, що мінімальними державними гарантіями в оплаті праці є не лише мінімальна заробітна плата, але й норми і гарантії в оплаті праці, які передбачені ч. 1 ст. 12 Закону України «Про оплату праці», а саме:

1.     норми оплати праці за роботу в надурочний час; у святкові, неробочі та вихідні дні; у нічний час; за час простою, який мав місце не з вини працівника; працівників молодше вісімнадцяти років, при скороченій тривалості їх щоденної роботи тощо.

2.     гарантії в оплаті праці для працівників – оплата щорічних відпусток; за час виконання державних обов’язків; для тих, які направляються для підвищення кваліфікації, на обстеження в медичний заклад; для переведених за станом здоров’я на легшу нижче оплачувану роботу; переведених тимчасово на іншу роботу у зв’язку з виробничою необхідністю; для вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, переведених на легшу роботу; при різних формах виробничого навчання, перекваліфікації або навчання інших спеціальностей; для донорів, тощо.

  1. гарантії та компенсації працівникам в разі переїзду на роботу до іншої місцевості, службових відряджень, тощо.

Відповідно до Закону України «Про оплату праці», при обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, роз’їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

Окрему увагу звертаємо на необхідності нарахування та виплати індексації заробітної плати, яка також є державною мінімальною гарантією в оплаті праці та підлягає обов’язковому проведенню у встановленому законодавством порядку.

Враховуючи зазначене вище, звертаємо увагу роботодавців на необхідність переглянути всі складові нарахування заробітної плати своїм працівникам та у разі неврахування всіх складових здійснити відповідні донарахування працівникам з метою недопущення порушення прав працівників та упередження штрафів за порушення державних мінімальних гарантій в оплаті праці.

( За матеріалами сайту дебет – кредит )

З офіційних джерел