ПРОФАКТИВ – В РОБОТІ

IMG 164128 січня 2020 року в актовій залу міського Будинку вчителя відбулася інформаційна година для профспілкового активу закладів освіти міста спільно з управлінням праці і соцзахисту населення. Серед питань, винесених на порядок денний були: актуальні питання колективно-договірної роботи, зміни в законодавстві; дії міської організації профспілки в напрямках захисту прав та інтересів членів профспілки, були надані рекомендації профкомам по збільшенню профспілкового членства в первинних організаціях. Ще однією темою для обговорення стала ситуація навколо нововведень до трудового законодавства і законодавства про профспілки, запропоновані Урядом.

 Відкрила нараду голова Миколаївської міської організації профспілки працівників освіти Світлана Мовчан. З першого питання вона наголосила, що необхідність укладання колективного договору обумовлена тим, що саме через нього конкретизуються і реалізуються нормативні положення трудового законодавства, договірні гарантії Генеральної, галузевих, територіальних угод.

IMG 20200128 152403

         Це стосується передусім, питань оплати праці, зайнятості, робочого часу і часу відпочинку, відпусток, умов та охорони праці, відрахувань на культурно-масову та оздоровчу роботу та інше.

IMG 1560

Від управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради в нараді взяла участь головний спеціаліст відділу з питань регулювання трудових відносин Інна Решетнікова, яка доповіла про зміни внесені до Порядку повідомної реєстрації галузевих угод, колективних договорів.

IMG 1602

Метою заходу було надання роз’яснень щодо порядку розробки, укладання та реєстрації колективних договорів відповідно до нового Порядку.

IMG 1607

       Фахівець управління праці розглянула вимоги зазначеного Порядку та висвітлила практичні аспекти його застосування.

IMG 1619

 

Особлива увага була приділена оприлюдненню інформації про укладення угод (договорів), внесення до них змін і доповнень. Також, Інна Решетнікова відповіла на запитання та надала методичну допомогу.

IMG 1636

      Світлана Мовчан ознайомила профактив зі змінами в законодавстві про працю, про професійні спілки, соціальне страхування і соціальний діалог, що призведуть до згортання соціальних гарантій та втручання в законну діяльність профспілок,

В ході обговорення голови профкомів, члени президії міськкому профспілки закладів освіти Ірина Царлова (гімназія №2), Тетяна Амбражевич (ЗДО № 68) проінформували про готовність колег приєднатися до солідарних дій за трудові і соціально-економічні права працівників у солідарних діях Всеукраїнських профспілок і закликали єднатися всім.

Наприкінці наради голова міськкому профспілки вручила нагороди від обласної організації Профспілки працівників освіти і науки:

-  Нагрудним знаком ЦК Профспілки «Профспілковий лідер» Рассанова Єлізавета Петрівна – голова первинної організації ЗОШ № 20.

Також за підсумками обласного огляду-конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію у 2019 році Дипломом департаменту освіти і науки облдержадміністрації та обкому профспілки, нагороджені:

1.Профком первинної організації школи № 42 (голова профкому - Григорян Надія Юріївна).

2. Профком первинної організації закладу дошкільної освіти № 143 «Чайка» (голова профкому Ведернікова Ольга Анатоліївна).

Міськком профспілки працівників освіти

З офіційних джерел