Законопроєкт «Про працю» – на порядку денному обласної тристоронньої ради

29.0129 січня п.р. після тривалої перерви проведено засідання Миколаївської обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участю голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра Стадніка.

Засідання розпочато з вирішення організаційних питань роботи органу соціального діалогу: обрано голову тристоронньої ради на 2020 рік, яким, відповідно до Регламенту, став голова Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини»  Сергій Сипко, а також затверджено план роботи тристоронньої ради на 2020 рік.

В рамках наступного питання порядку денного, головою Миколаївської облдержадміністрації, головою облпрофради та головою обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» урочисто підписано ініційоване облпрофрадою тристороннє звернення до керівників підприємств, установ та організацій Миколаївської області та голів профспілкових організацій щодо активізації роботи з укладання нових або актуалізації чинних колективних договорів на 2020 рік.

Також на засіданні тристоронньої ради заслухано питання «Про проведену роботу щодо сприяння подальшого працевлаштування державних службовців, які підлягають вивільненню».  Директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько  проінформував про конкретні заходи, яких було вжито для упередження негативних наслідків масового скорочення працівників райдержадміністрацій в Миколаївській області.

Голова Миколаївської облпрофради  Юрій Толмачов підкреслив позицію профспілок щодо неприйнятності законопроєкту «Про працю» в цілому як такого, що позбавляє працівників більшості трудових гарантій, а профспілки – механізму захисту прав працівників. У зв’язку з цим профспілки усіх рівнів вимагають відкликати цей законопроєкт та в рамках тристоронніх переговорів працювати над виваженою трудовою реформою.

В роботі тристоронньої соціально-економічної ради взяла участь голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Віра Оборонько.

З офіційних джерел