Щодо відновлення перерахування коштів на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам

0312.2019Федерація професійних спілок України у своєму листі до Профспілки працівників освіти і науки України інформує, що під тиском державної сторони було затверджено бюджет Фонду соціального страхування на 2019 рік бездефіцитним, хоча фактичний дефіцит коштів досягав майже 2 млрд гривень.

З урахуванням здійснених видатків Фонду у 2019 році було зрозуміло, що запланованих коштів у бюджеті Фонду вистачить лише до листопада ц. р. У зв’язку з цим виконавча дирекція та голова правління Фонду з вересня ц. р. порушували питання про необхідність термінового внесення змін до бюджету, але державна сторона на це ніяк не реагувала.

20 листопада 2019 року Фонд соціального страхування України повідомив про вимушене призупинення перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам, оскільки заплановані відповідною статтею бюджету Фонду кошти закінчилися. Однак, вже 21 листопада Мінсоцполітики та Фондом соціального страхування було повідомлено про продовження перерахування коштів на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам.

27 листопада Кабінетом Міністрів України внесено зміни до постанови «Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2019 рік» від 16.01.2019 № 16, яким збільшено видатки Фонду за напрямом матеріального забезпечення та соціальних послуг на 1,37 млрд гривень.

Отже, Фонд соціального страхування продовжує фінансування всіх виплат відповідно до законодавства з урахуванням фінансових можливостей.

Разом з тим, у зв’язку із загостренням ситуації в управлінні фондами соціального страхування та з метою забезпечення їх ефективного функціонування і гарантованих виплат застрахованим особам, Григорієм Осовим, як Головою СПО об’єднань профспілок, ініційовано проведення найближчим часом консультації сторін соціального діалогу за участі керівників виконавчих дирекцій фондів соціального страхування.

Документи:
Скачать файл (Лист ФПУ від 03.12.2019..pdf)Лист ФПУ від 03.12.2019..pdf[ ]62 Kb

З офіційних джерел