Офіційно: Підписано нову Генеральну угоду

Screenshot 2019-08-30-09-02-5200У травні поточного року між Профспілками, Урядом і роботодавцями підписано тристоронню Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019 – 2021 роки.

Звертаючись до учасників церемонії, Григорій Осовий сказав:

 - Підписання нової Генеральної угоди на трирічний термін, безумовно, знакова подія для всіх трьох сторін соціального діалогу. Ми показали приклад суспільству того, що навіть найскладніші питання економічного розвитку країни та соціально-трудових відносин ми можемо вирішувати з урахуванням інтересів держави, працівників і бізнесу. 

 Для працівників бюджетного сектору ми маємо розпочати поетапне, планомірне підвищення посадових окладів до визначеного законами рівня, як це визначено для вчителів, медиків, держслужбовців та ін.. Зараз ведуться тристоронні консультації з визначення розміру мінімальної зарплати на наступний - 2020 рік. 

 Серед наступних завдань – створення на найближчі роки необхідних правових засад для забезпечення належних умов праці, адже минулого року завершила дію Державна програма з охорони праці.

 Потрібно продовжити роботу з реформування системи соціального страхування, підвищення ефективності діяльності ФСС. Криза неплатежів по лікарняних, по вагітності та пологах, або травмованим на виробництві свідчить про необхідність справедливого корегування розподілу коштів єдиного соціального внеску між фондами соціального страхування. Потребує відновлення практика санаторно-курортного лікування і дитячого оздоровлення за участі ФСС.

 В реалізації нової Генеральної Угоди ми маємо керуватись принципом МОП, яка в цьому році визначає своє 100-річчя, і яким вона керується з перших днів від свого утворення, - Хочеш миру – дбай про соціальну справедливість.

( Текст Угоди додається )

( За матеріалами сайту ФПУ)

Документи:
Скачать файл (Генеральна Угода 2019-2021.doc)Генеральна Угода 2019-2021.doc[ ]395 Kb

З офіційних джерел