Навчання молодих лідерів первинок

IMG-f277bb55a936bc4c0c8f3bbf2fd7fef7-V7 червня 2019 року в медіацентрі ОНЗ «Єланецька ЗОШ І-ІІІ ст.» відбувся семінар-навчання для новобраних голів первинних профспілкових організацій працівників освіти Єланецького району.

В роботі семінару взяли участь голови первинок Возсіятської, Ясногородської, Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст. та дитячого садочка «Ромашка». Метою такого навчання є формування у членів профспілки на основі отриманих знань більш активної громадянської позиції, вміння кваліфіковано відстоювати свої права та інтереси.

Голова Єланецької районної профспілки В.Я.Кравчук вела мову про застосування норм Статуту галузевої профспілки та підвищення ролі профкомів у суспільному житті освітян.

Було презентовано методичний посібник «На допомогу головам профкому», в якому акцент зроблено на мотивації членства у профспілці, планування роботи профкому, ведення діловодства та основних правах та гарантіях діяльності профспілкового комітету.

В ході семінару голова Профспілки В.Я. Кравчук продемонструвала головам зразки протоколів профспілкових зборів та засідань профкому, зосередила увагу на нормативно-правових документах.

Учасники семінару, обговорюючи різноманітні питання, отримали для використання у роботі збірник документів, методичних доробок, які вчасно надані Миколаївським обкомом профспілки.

Всі матеріали семінару голови профкому мали можливість скопіювати на електронні носії.

Під час семінару Валентина Яківна налаштувала молодих лідерів первинок на позитивне сприйняття своєї ролі у профспілковому колі, уміння обрати потрібний вектор при вирішення складних питань. Із презентацією свого досвіду виступила голова опорної Профспілки району Табунщик М.А.

Зустріч проходила за круглим столом, видалася діловою і теплою.

Єланецька районної організації Профспілки працівників освіти

З офіційних джерел