Надання відпусток бібліотекарям закладів освіти

IMG-943309Відповідно до Положення про бібліотеку загальноосвітнього навчального закладу, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 14.05.99р. № 139 ( в редакції наказу Міносвіти України від 04.08.99р. № 277) пункту 5.2.6., бібліотечні працівники цих закладів мають право на щорічну відпустку тривалістю 24 календарних дні за відпрацьований рік та додаткову відпустку до 7 календарних днів за колективним договором.

Законом України «Про відпустки» встановлена можливість надання таким працівникам відпустки за ненормований робочий день (ст. 8). Її тривалість встановлюється колективним договором і не може перевищувати 7 календарних днів. При встановленні тривалості відпустки за ненормований робочий день враховується час зайнятості працівника в таких умовах. Список професій і посад, на яких може застосовуватися ненормований робочий день, визначається колективним договором.

Додатком № 1 до Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки визначено перелік посад працівників з ненормованим робочим днем, яким може надаватися додаткова відпустка. До цього переліку включено і посаду бібліотекаря.

З офіційних джерел