Трудові відносини в умовах реформування освітньої галузі

IMG 20190514 100501На таку тему 14 травня поточного року відбувся обласний регіональний, міжрайонний семінар-навчання для голів первинних профспілкових організаційАрбузинського району, міських, районних організацій Профспілки: І.В. Сисоєва (м. Первомайськ), С.І. Майстренко (м.Южноукраїнськ), Л.П Вороніна (Первомайський район), К.В. Фасій (Врадіївський район), О.М. Чорна (Доманівський район) та працівників обласного комітету Профспілки.

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник Арбузинського селищного голови з питань освіти, культури, молоді та спорту Л.С.Ружанська.

Семінар проходив на основі методів групового тренінгу. Так, для висвітлення основних форм трудових відносин учасники тренінгу виконували ситуаційну вправу щодо підстав для звільнення працівників з ініціативи роботодавця, обговорювали та оцінювали робочу відеоситуацію з питань трудових відносин, розвязували запропоновані тести по атестації та тарифікації педагогічних працівників. Не менш цікавою виявилась рольова гра «Дотримуємося умов оплати праці». Моделювання ситуацій, активна групова робота та пошук рішень давала можливість учасникам ділитися власним досвідом, висловлювати свої думки.

IMG 20190514 113736

Профспілчани Арбузинщіни отримали методичні матеріали, позитивні враження від заходу, збагатились новим досвідом, який будуть впроваджувати у своїй профспілковій діяльності та висловили вдячність організаторам і соціальним партнерам за змістовне розкриття теми кущового семінару.

Н.І. Михайлик, голова Арбузинської районної

організації Профспілки працівників освіти

З офіційних джерел