Оплата праці вчителів за участь у ЗНО

IMG 695090Вчителів до проведення зовнішнього оцінювання залучає Український центр оцінювання якості освіти або його регіональний центр. Порядок, за яким залучають для виконання робіт і надання послуг, пов’язаних із проведенням ЗНО, затверджено постановою КМУ від 15.04.2015 № 222.

 Учителів, які задіяні у ЗНО, за основним місцем роботи у дні, коли вони проводять ЗНО, увільняються від роботи за наказом керівника закладу освіти. На період роботи у тимчасових пунктах з проведення ЗНО, за зберігається:

-  посада вчителя;

-  заробітна плата вчителя;

На час участі педагога в ЗНО директор закладу освіти:

- оформлює наказом увільнення від роботи;

- змінює графік роботи на час, допоки педпрацівник бере участь у заходах з підготовки та безпосереднього виконання обов’язків, пов’язаних із проведенням ЗНО.

Графік роботи педпрацівника змінюють на підставі його особистої заяви. У заяві вчитель зазначає дату, час і тривалість підготовки та виконання обов’язків під час проведення ЗНО.

У тимчасовому пункті регіонального центру оцінювання якості освіти з учителями, яких залучили до проведення ЗНО, укладають цивільно-правові договори у двох примірниках: один передають учителю, другий зберігають у регіональному центрі. За роботу (надані послуги), яку виконав учитель за цивільно-правовим договором, нараховують винагороду після того, як оформлено Акт приймання-передавання виконаних робіт (наданих послуг). Розмір винагороди визначають, виходячи з кількості годин, які педагог відпрацював. Винагороду обчислюють відповідно до Схеми оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників, професіоналів, фахівців, залучених до організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти (додаток 4 до постанови КМУ від 18.11.2015 № 985).

Кількість годин, що підлягають оплаті, залежить від предмета тестування та фактично відпрацьованого часу. Ставки погодинної оплати визначають у відсотках до посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду (з 01.01.2019 — 1921 грн).

Виплачує винагороду УЦОЯО, перераховуючи кошти через банк на особовий картковий або інший рахунок за заявою працівника.

( Схема оплати праці додається)

Документи:
Скачать файл (Схема оплати праці ЗНО.doc)Схема оплати праці ЗНО.doc[ ]48 Kb

З офіційних джерел