Право на освіту – означає право на кваліфікованого вчителя

20181115 111420На виконання постанови президії Миколаївської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки від 02.11.2018р. № П-22-1 «Про використання сучасних форм і методів в організації навчання профспілкового активу», для голів первинних профспілкових організацій, керівників закладів освіти Вознесенського району та ОТГ 15 листопада 2018 року проведено семінар- навчання за темою «Право на освіту – означає право на кваліфікованого вчителя» за участю голови Арбузинської районної організації Профспілки Михайлик Н.І., голови Веселинівської районної організації Профспілки Сорокопуд Г.М. та зав. відділом обласного комітету Профспілки Максимової Г.М.

У ході семінару обговорювались актуальні питання виконання колективних договорів укладених на 2017-2020 роки та внесення змін і доповнень до них, статті проекту Закону України «Про загальну середню освіту», що мають особливе значення у врегулюванні трудових прав та інтересів педагогічних працівників.

20181115 101121

За індивідуальною програмою представником обласного комітету Профспілки було проведено навчання з начальниками відділів освіти ОТГ, економістами, бухгалтерами по заробітній платі щодо активізації роботи у напрямку безумовного дотримання норм законодавства з оплати праці, недопущенню залишків освітньої субвенції у районному бюджеті та бюджетах ОТГ.

Учасники семінару дякували за важливі та актуальні питання семінару - навчання, які будуть використовуватися у роботі профспілкових організацій, тому, що саме кваліфіковані вчителі відігрівають ключову роль у забезпеченні дітей та молоді якісною освітою.

Голова районної організації профспілки О.М. Чепілка

З офіційних джерел