«Окрилені рідною Україною!»

Задзвеніли духовності струни…

Нині творчий аматорський звіт.

IMG 1728

 

 

 

 

Уже 14 років за традицією міськком Профспілки працівників освіти, міський Будинок учителя спільно з управлінням освіти Миколаївської міської ради збирають талановитих освітян і проводять фестиваль аматорських колективів народної творчості працівників освіти м. Миколаєва «Дзвенить духовності струна».

.

 

     У цьому році фестиваль-конкурс проходив під гаслом «Окрилені рідною Україною!» в рік відзначення 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського. Проведення фестивалю сприяло створенню умов для прояву та реалізації творчого потенціалу освітян, піднесення духовності та культури у міському освітянському середовищі. Прийняли участь всі, хто має мистецькі здібності, іскру любові до прекрасного й потребу донести це прекрасне до свого глядача, поділитися з іншими своїми творчими здобутками, тому що творчий успіх – це горіння, пошук, мрія, натхнення і сміливі крила зльоту

 

IMG 1699 1

 

В 9 номінаціях взяли участь самодіяльні таланти, які представили різнобарвні направлення творчості: пісню, поезію, інструментальну музику, хореографію, декламацію, оригінальний жанр, фотографію, образотворче мистецтво, цифрові технології.

 

IMG 1830

 

Репертуар учасників вразив своєю глибиною і змістом, об’єднав в одній програмі різні по характеру і темпераменту номери яскраві і торкаючі душу кожного присутнього в залі. Самодіяльні артисти зачарували глядача своїм талантом і майстерністю виконання. У фестивалі взяли участь 110 конкурсантів із 40 закладів освіти міста.

 

Організатори конкурсу були захоплені майстерністю і високим творчим рівнем освітян, відмітили, що з кожним роком в закладах освіти зростає творча активність не тільки існуючих аматорських колективів, а і створюються нові колективи, з’являються нові молоді талановиті виконавці.

 

Учасниками фестивалю-конкурсу, літературний напрям, було створено «Оду В. О. Сухомлинському» (Лариса Пєсчанська, ветеран педагогічної праці); «Гімн фестивалю «Дзвенить духовності струна»» (Світлана Тельнова, директор ЗЗСО №46 м. Миколаєва).

 

10 жовтня профспілкові активісти, педагоги міста, переможці та лауреати конкурсу зібралися на святковий захід, присвячений підведенню підсумків фестивалю-конкурсу «Окрилені рідною Україною!». За традицією головним місцем проведення цього фінального заходу стала сцена міського Будинку вчителя. Відбулося чудове свято творчості і таланту педагогів міста. Переможці конкурсу та кращі виконавці ще раз продемонстрували свою майстерність.

 

Слова вдячності з побажаннями наступних творчих досягнень на адресу всіх самодіяльних артистів, майстрів своєї справи, а також тих, хто взяв участь у фестивалі-конкурсі прозвучали від голови міськкому профспілки Мовчан С.В.

 

Переможці та лауреати фестивалю-конкурсу отримали дипломи, грамоти та премії від Профспілки:

 

·     14 премій Гран-Прі отримали найкращі. Ні у журі, ні у глядачів не залишилось сумнівів, що це головні переможці;

 

·        26 премій – за І місце;

 

·        27 премій – за ІІ місце;

 

·        15 премій – за ІІІ місце;

 

·        28 учасників – лауреати фестивалю-конкурсу

 

IMG 1608

 

Доброзичливість глядацької аудиторії в унісон з якою с працювало журі – традиційно авторитетне – створювало кожного разу в залі атмосферу свята. Визначаючи переможців та вручаючи їм нагороди члени журі обґрунтували свій вибір, давали конкретні поради та запрошували до подальшої співпраці в творчих колективах міського Будинку вчителя.

На педагогічному зібранні працівників освіти міста у міському Будинку вчителя були розгорнуті виставки робіт різноманітних напрямів образотворчого та фотомистецтва, які з цікавістю оглянули колеги. Експонати виставки продемонстрували високий рівень художнього смаку, оригінальну спрямованість.

Взявши участь у фестивалі-конкурсі, освітяни продемонстрували високий рівень культури, таланту, прагнення до повного і насиченого життя.

Фестиваль-конкурс аматорських колективів народної творчості працівників освіти міста «Дзвенить духовності струна» ще раз об’єднав всіх освітян, запалив нові зірки. Отож фестивалю бути! Його талантам виблискувати! Ще які проекти чекають нас в майбутньому покаже час…

    С.В.Мовчан,

голова Миколаївського міськкому Профспілки

З офіційних джерел