Інформуємо профспілковий актив

IMG 20171128 143547

Відбувся інформаційний семінар голів первинних профспілкових організацій міста Очакова під назвою «Школа реформ». Організація даного заходу отримала схвалення присутніх, адже його проведення обумовлено вимогами часу. В умовах модернізації України виникає багато питань, що стосуються кожного громадянина нашої держави. Саме тому на семінар запросили начальника Очаківського об’єднаного управління Пенсійного фонду А.П.Лукащук та головного лікаря Очаківської поліклініки О.Я.Задворну. Посадовці знайомили з нововведеннями пенсійної та медичної реформ, відповіли на численні запитання присутніх. Фахівці зауважили, що в пенсійній реформі багато позитивних моментів, хоча деякі питання ще потребують доопрацювання. Що ж стосується медичної реформи, то тут все навпаки: запитань на сьогоднішній день більше, ніж відповідей. Наприклад, як в умовах зменшення фінансування медицини на 2018 рік можна проводити реформи? як діятиме у нас принцип «гроші ходять за пацієнтом»? чи вирішиться питання обов’язкового медичного страхування? чому в програму «Доступні ліки» включені препарати, якими, як правило, не користуються ті хворі, для яких вони призначені? і т.д.

Звичайно ж, обговорили і впровадження ЗУ «Про освіту». Голова міської профспілкової організації Лучук Л.І. інформувала  також про дії ФПУ щодо впливу на формування Держбюджету на 2018 р. Про фінансове завершення поточного календарного року, обсяги асигнувань відділу освіти на наступний рік доповіла начальник відділу освіти Голян Л.А.. Вона запевнила, що всі виплати, гарантовані державою, передбачені в новому міському бюджеті.

  Учасники семінару отримали друковані пам’ятки від пенсійного фонду та профспілкової організації, а також в електронному вигляді документи, зміст яких обговорювали під час заходу.

Л.І.Лучук,

голова Очаківської міської організації Профспілки 

З офіційних джерел