Щодо планування видатків на виплату грошової винагороди за сумлінну працю педагогічним працівникам

    7678934567Щорічну грошову винагороду за сумлінну працю виплачують за основним місцем роботи відповідно до положення про порядок її виплати, яке затверджує керівник навчального закладу за погодженням із профспілковим комітетом.

 Розмір винагороди становить до одного посадового окладу ( ставки заробітної плати) на рік.

 Кошти на виплату грошової винагороди кожному педагогічному працівнику передбачають у кошторисі навчального закладу за кодом економічної класифікації видатків 2111 « Заробітна плата».

На основі даних про розміри ставок заробітної плати, посадових окладів педагогічних працівників, наведених у тарифікаційному списку, штатному розписі навчального закладу, складають розрахунок обсягу видатків на виплату грошової винагороди. Під час складання кошторису на рік цей розрахунок додають до розрахунку заробітної плати.

Відповідно до пункту 34 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 15.04.1993 №102, одноразова винагорода нараховується на посадовий оклад ( ставку заробітної плати) з урахуванням підвищень, які впливають на розмір ставки, окладу, тобто створюють їх новий розмір. Зазначена винагорода належить  до одноразових виплат, а отже при обчисленні розміру середньої заробітної плати до уваги не береться.

З офіційних джерел