Профспілка завжди в дії

 

2017-2018  навчальний рік розпочато!

56344335

 

           Про це засвідчили серпневі конференції, які пройшли з 23 по 30 серпня 2017року.  Для освітян Вознесенського  району він особливий з багатьох причин.

Ми розпочинаємо роботу в нових умовах.  Створенні  об’єднані територіальні громади.  Кожен із нас намагається  зрозуміти  сутність їх  і переваги.

З трибуни пленарних засідань (кожен відділ освіти ОТГ проводили свої заходи) Вознесенська районна організація профспілки працівників освіти сміливо заявила - обласний комітет профспілки, Центральний комітет профспілки, Федерація профспілок – завжди БУЛИ, Є і БУДУТЬ поряд і разом з Вами, шановні освітяни!

Разом з первинними профспілковими організаціями  ми були і залишаємося  активними, дієвими представниками освітян у відстоюванні трудових та соціально-економічних прав та інтересів спілчан.

Ми  підтвердили свою репрезентативність та отримали Свідоцтво Національної Служби  Партнерства і Примирення.

А це означає:

Øвизнання державою повноважень Профспілки;

Øвирішення проблем освітян шляхом ефективного соціального діалогу на найвищому рівні.

Підкреслено:

Профспілка працівників освіти і науки України, сьогодні є єдиною професійною спілкою освітян, яка підтвердила свою репрезентативність.

Це дає можливість брати  участь у законотворчих  процесах.

Так, заблоковано низку законопроектів, які передбачали звуження та погіршення прав освітян:

Øнадіслано сотні звернень

Øучасть у засіданнях комітетів ВРУ, Кабміну, круглих столах та робочих групах

Обсяги освітньої субвенції – збільшено порівняно з минулим роком на 7,7 млрд грн. Порівняно з минулим роком     додатково  - ВИКЛЮЧНО НА заробітну плату педагогічних працівників

Постійно співпрацюємо  з владою.

               122123432235       121212231

Головою обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Вірою Михайлівною Оборонько було вручено Міністру освіти і науки України Гриневич Л.М. та  Народному депутату Верховної ради України Креміню Т.Д.  звернення від освітян Миколаївщини стосовно внесення змін до проекту закону України  «Про освіту» з питань соціального захисту педагогічних працівників.

12121265

Районна організація Профспілки працівників освіти вела   конструктивний діалог  з органами місцевої влади.     Запропоновано  соціальне партнерство, і як результат, укладені Угоди про співпрацю  на 2017-2020 роки між відділом освіти Вознесенської РДА , Олександрівською, Прибужанівською, Бузькою ОТГ та районною організацію Профспілки працівників освіти, які зареєстровані у відділі праці.

Всі первинні профспілкові організації уклали колективні договори.Профспілка завжди в дії.

Ми  відчували і відчуваємо підтримку наших партнерів і друзів обкому Профспілки – Віри Михайлівни Оборонько, працівників апарату  обласного комітету Профспілки, Миколаївського  обласного  інституту післядипломної педагогічної освіти -  Василя Івановича Шуляра. Їх невичерпна енергія додають нам сил і оптимізму, нових здобутків у найвідповідальнішій місії перед спілчанами та Україною! Адже майбутнє нашої країни – це освічена нова генерація, і нам її будувати.

         Впевнена, що спільна праця, наполегливість та єдність думок стануть запорукою успіхів у справі розвитку української освіти та разом з цим соціальної захищеності освітян.    

         Напередодні свята Дня знань,   шановні друзі! Бажаю всім нам Миру , Успіхів і Перемог! І при цьому міцного здоров’я!

З великою повагою,

О.М. Чепілка,  голова районної організації Профспілки

 

 

 

З офіційних джерел