Уряд закладає 25 – відсоткове збільшення зарплати вчителів у бюджет 2018 року, - Прем’єр – міністр

         56784224455Кабінет Міністрів України в рамках продовження програми підтримки української освіти закладає в проект бюджету на 2018 рік подальше збільшення заробітних плат вчителям на 25%. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час перевірки роботи Центру надання адміністративних послуг в Києві.

     «Ми маємо забезпечити подальше підвищення зарплати українським вчителям. Тому в бюджеті на наступний рік буде чергове підвищення – в рамках 25%. Це те, за що ми маємо боротися», - сказав Володимир Гройсман.

          Він також додав, що Уряд започатковує  програми модернізації навчання, і розпочинає з перших – третіх класів. «Хочемо укомплектувати ці класи технічними засобами для розвитку дітей», - сказав Глава Уряду.

     Окремо він торкнувся теми зменшення кількості студентів, які мають право на отримання стипендій. Таку ініціативу озвучило Міністерство фінансів. «Ніхто нічого не буде зменшувати. Політику в освіті формує Міністерство освіти та науки України. Я зацікавлений в тому, аби ми платили стипендії студентам, які мають успіхи в навчанні. Україні потрібні молоді освічені люди. Ми будемо інвестувати в освіту, і я на цьому наголошую. Це один із найважливіших пріоритетів роботи Уряду», - сказав Володимир Гройсман.

                                                                                    ( За матеріалами Урядового порталу)

З офіційних джерел