Розвиток особистості учня через любов до свого фаху

 На конкурс «Шануймо вчителя свого»

 Педагогічний портрет Варфоломієвої Антоніни Василівни, 

вчителя хімії та біології Трикратської  ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександрівської селищною   об’єднаної територіальної громади Вознесенського району 

 5111877

         А.В. Варфоломієва сумлінний і старанний вчитель, має вищу категорію, стаж педагогічної праці – понад 30 років. Вона активна у справах колективу, уважна і чуйна до колег, учнів, батьків. Завжди знаходить підхід до кожної дитини, а уроки та позакласні заходи А.В.Варфоломієвої  нікого не залишають байдужими.

Академік М. М. Семенов, лауреат Нобелівської премії, говорив:«Всі ми поєднуємо з хімічною наукою подальший прогрес у пізнанні світу, що нас оточує... І не може бути в наші дні спеціаліста, який міг би обійтися без знання хімії».

3481211221

Отже, з самих перших уроків і протягом вивчення всього курсу хімії та біології Антоніна Василівна вчить своїх вихованців – «ким би ви не стали в майбутньому, вам будуть потрібні хімічні та біологічні знання. Без них неможлива екологічно грамотна поведінка у побуті, у природі й на виробництві».

462286

Поєднуючи з іншими  природничими  науками, як фізика, геологія, географія, які  вивчають природу, розвиває в учнів обізнаність і зацікавленість у навколишньому  світі - різноманітності речовин і явищ,добре знаючи можливості учнів класу, їх рівня підготовки та здатності до навчання.

     357885                   57686554

Антоніна Василівна вже сьогодні забезпечує перехід від предметоцентризму до дитиноцентризму, її гасло «навчати учня, а не викладати предмет» стала дієвим, тому свої  навчальні предмети  розглядає як засіб розвитку особистості учня.

            Антоніна Василівна – одна з найулюбленіших та найталановитіших вчителів школи.

Колектив Трикратської ЗОШ мав шаленний успіх «Таланти миколаївщини», який не обійшовся без участі Антоніни Василівни.

Бердик Людмила Федорівна, голова первинної профспілкової організації Трикратської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Вознесенського району  

З офіційних джерел