Досвід роботи вчителя трудового навчання Лиманівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вітовського району Васильєва Олександра Петровича

                 Конкурс «Шануймо вчителя свого»

 

31087233

Васильєв Олександр Петрович, розпочав свою педагогічну діяльність у 1993 році в Лиманівській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителем фізичної культури Сьогодні, крім фізичної культури, викладає також   трудове навчання і предмет «Захист Вітчизни».

Вчитель працює над проблемною темою «Впровадження інноваційних технологій на  уроках і в позакласній роботі».  

Пріоритетним напрямком  діяльності педагога є виховання в учнів стійких мотиваційних установок на формування здорового способу життя, патріотизму дітей та учнівської молоді та розвиток творчості. З цією метою практикує нестандартні уроки: уроки-змагання, уроки-вікторини, уроки-конкурси, уроки-свята, інтегровані-уроки.

 

Позакласна робота з предметів – це результативна діяльність під   керівництвом  Васильєва О.П. гуртка «Зірниця» та гуртка декоративно-ужиткового мистецтва, проведення Олімпійського тижня, Днів здоровꞌя, місячника здорового способу життя,  спортивних змагань   «Нумо хлопці!», «Мама, тато, я – спортивна ми сімя», «Спорт – це життя», реалізація соціальних проектів.

Як наслідок, уже впродовж пꞌяти років, педагог має переможців районного та обласного етапів всеукраїнських олімпіад з трудового навчання (Курков М., Пелипас В., Машин А.), переможців зональних та районних змагань з футболу та шахів (Мартинюк А., Васильєв С., Вільхов І., Довгополюк Д.), переможців обласних етапів всеукраїнських конкурсів з декоративно-ужиткового мистецтва «Наш пошук і творчість тобі, Україно», «Знай і люби свій край», «Космічні фантазії» та ін. За рахунок реалізації спільного з ЦСП «РУСАЛ» проекту суттєво поповнена матеріально-технічна база шкільної майстерні.

Нагороджений грамотами відділу освіти, молоді та спорту Вітовської райдержадміністрації,   департаменту освіти та науки Миколаївської облдержадміністрації, районної та обласної ради,  почесною грамотою Верховної Ради України.

            Васильєв О.П. – учасник антитерористичної операції на сході країни, вчитель, який власним прикладом       виховує справжніх  патріотів України.

 

Вітовська районна організація Профспілки 

 

 

З офіційних джерел