Соціально-економічний напрямок

Дотримуємося строків виплати працівникам зарплат

171826064505323

Детальніше...

Хвороба під час відпустки: готовий розрахунок в облік.

98765444Працівник захворів під час щорічної основної відпустки. У цій ситуації виникає чимало питань. Чи потрібно оплачувати листок непрацездатності, чи продовжувати відпустку, чи переносити її на інший строк. Потрібно робити перерахунок оплати відпустки через лікарняний чи ні. Відповіді на всі ці питання розглянемо по черзі.

Детальніше...

Заробітна плата бібліотекаря: що враховувати при встановленні

90098769Розміри посадових окладів бібліотекарів визначаються з 1 січня 2024 року, виходячи з посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС 3195 грн, який встановлено у такому розмірі постановою КМУ «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 12.01.2024 № 23 (далі — Постанова № 23).

Детальніше...

Зміни в атестації, е-документообіг, поділ перших класів на групи та оновлення харчоблоків: новини від заступника міністра освіти і науки України,

20240527 12303296Заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків розповів про реформу старшої профільної школи та відповів на запитання, зокрема, про Положення про атестацію, покращення електронного документообігу, поділ перших класів на групи з 1 вересня і кошти на оновлення харчоблоків і їдалень закладів освіти.

Чи очікувати зміни до Положення про атестацію?

Чинне положення має деякі проблеми з нормами, які там прописані. МОН вирішило не міняти правила під час атестації. Розроблено нове положення, до роботи на яким було залучено експертів шкіл, органів управління освітою, незалежних зовнішніх експертів, юристів. Воно нове, логічне, вирішує проблеми, які були в попередньому. Пройшло громадське обговорення, зауваження враховано. Найближчим часом положення буде прийнято, щоб з нового навчального року вже діяло.

Детальніше...

Матеріальна допомога на оздоровлення під час воєнного стану: кому й за яких умов надавати

34788866559Держава гарантує педагогічним і науково-педагогічним працівникам допомогу на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) під час надання щорічної відпустки (ч. 1 ст. 57 Закону України «Про освіту»). Це означає, що вона — обов’язкова, тому кошти на її виплату маєте планувати в кошторисі закладу, коли формуєте фонд оплати праці на відповідний бюджетний рік.

Детальніше...

З офіційних джерел