Соціально-економічний напрямок

Щодо окремих питань державної атестації та рейтингового оцінювання

Міністерство освіти і науки України рекомендує призупинити проведення державної атестації у закладах освіти( лист № 1/9-494 від 26.09.2014р додається).

Детальніше...

Функціонування груп продовженого дня у загальноосвітніх навчальних закладах

Група продовженого дня є однією із форм виховання дітей і допомагає організувати найсприятливіші умови для їхнього відпочинку, навчання і виховання, поєднання навчально-виховної роботи на уроках і в позаурочний час.

Міністерство освіти і науки України наголосило, функціонування груп продовженого дня у загальноосвітніх навчальних закладах державної та комунальної форми власності забезпечується за рахунок коштів відповідних бюджетів, а приватної форми власності – за рахунок коштів засновника (власника) та інших джерел, не заборонених законодавством.

Лист Міністерства освіти і науки України від 05.09.2014р. № 1/9-446 ( додається)

( за матеріалами сайту ЦК профспілки працівників освіти і науки України)

Покроковий алгоритм складання штатного розпису навчального закладу

Штатний розпис є внутрішнім ( локальним) нормативно-правовим документом навчального закладу, що фіксує розподіл праці між працівниками; закріплює структурний та чисельний склад працівників, місячний і річний фонди заробітної плати; конкретизує перелік посад і професій; встановлює розмір основної заробітної плати щодо конкретної посади, професії, розміри надбавок і доплат.

Процес складання штатного розпису крок за кроком :

Детальніше...

Уряд змінив порядок призначення пільг за професійною ознакою

Кабінет Міністрів ухвалив Постанову від 9 липня 2014р. №242 , якою внесено зміни до Порядку надання пільг особам за професійною ознакою.

 

Зазначене рішення Уряду було розроблене на виконання Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». Законом встановлено критерій для надання пільг особам за професійною ознакою — дохід пільговика (або сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу) не повинен перевищувати величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (у 2014 році — 1710 грн.).

Відтепер пільги, зокрема, з оплати житлово-комунальних послуг, надаватимуться залежно від середньомісячного сукупного доходу пільговика або сім’ї пільговика. Раніше при призначенні пільг враховувався лише дохід самого пільговика. Грошовий еквівалент такої пільги визначатиметься як різниця між величиною доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, та розміром середньомісячного доходу пільговика або сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу.

 

( За матеріалами Урядового порталу)

Визначення працівників, які мають переважне право на залишення на роботі

При скороченні чисельності чи штату працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праціпереважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці(пункт перший ст.42 КЗпП).

Детальніше...

З офіційних джерел