Соціально-економічний напрямок

Оплата праці професора, який не має вченого звання

4552     Відповідно до додатку 2 до наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» науково-педагогічним працівникам, які обрані чи призначені на посаду професора, не маючи відповідного вченого звання, один раз строком до двох років від часу першого обрання чи призначення встановлюється 20 тарифний розряд.

Детальніше...

Індексація включається до розрахунку мінімальної зарплати – лист Мінсоцполітики

444566     Мінсоцполітики у листі від 13.02.2017 р. № 317/0/101-17/282 зауважило, що частиною другою ст. 3-1 Закону про оплату праці визначений вичерпний перелік виплат, які не враховуються при обчисленні розміру зарплати працівника для забезпечення її мінімального розміру: 

Детальніше...

Уряд вніс зміни до Порядку надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів

  776623Уряд вніс зміни до Порядку надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків.

  Документом передбачено, що щорічна грошова винагорода керівникам навчальних закладів чи методичних установ видається за погодженням з організацією вищого рівня, а не за її наказом.

 

 

Детальніше...

Виключення доплат із мінімальної заробітної плати

554322    Відповідно до статті 31Закону України «Про оплату праці»  розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.

   Частиною другою цієї статті встановлено, що при обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, роз’їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

Детальніше...

Уряд удосконалив порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів

0998768 лютого 2017 року Кабінет Міністрів України вніс зміни до своєї постанови від 28 грудня 2016 р. № 1045, якою, як відомо, було затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів.

Мінсоцполітики розробило відповідний проект акта за результатами практичної реалізації зазначеного Порядку протягом січня поточного року та з метою соціального захисту осіб з інвалідністю та дітей із малозабезпечених сімей.

Детальніше...

З офіційних джерел