Соціально-економічний напрямок

Запитання: Після закінчення навчального року учитель звільняється з роботи. Чи виплачувати йому щорічну грошову винагороду за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язкі?

11111111211167Так, якщо у Положенні про преміювання передбачено, що у разі звільнення за працівником залишається право на винагороду чи якщо її нарахували до звільнення. Надання педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків (далі — винагорода) передбачено статтею 57 Закону України «Про освіту».

Умови виплати врегульовані Порядком надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, затвердженим постановою КМУ від 05.06.2000№898.

Детальніше...

Дистанційне підвищення кваліфікації педагогічних працівників

P1000431887Статтями 57 та 59 Закону України «Про освіту» педагогічним працівникам гарантовано право на безоплатне підвищення кваліфікації за різними видами і формами, перелік яких не обмежено.

Листом Міністерства освіти і науки України від 12.06.2020 №1/9-323 щодо проведення підвищення кваліфікації педагогічних працівників в умовах послаблення карантинних обмежень закладам післядипломної освіти з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби рекомендовано проводити семінари, тренінги, конференції з використанням дистанційних технологій.

Детальніше...

ЗАВЕРШЕНО ПІДГОТОВКУ ДЕРЖБЮДЖЕТУ-2021: ЩО ЗМІНИЛОСЯ

54342q11Триває бюджетний процес - 2021. Бюджетний комітет Верховної ради України завершив підготовку проекту Державного бюджету на 2021 рік до розгляду в першому читанні.

Парламентарії пропонують збільшити доходи держбюджету на 20,2 млрд гривень і здійснити повний перерозподіл витрат за рахунок чого підтримати пропозиції за окремими програмами.

Крім того, комітет пропонує дати доручення Кабміну при підготовці законопроекту до другого читання опрацювати і інші пропозиції для пошуку ресурсу на :

Детальніше...

Дистанційне підвищення кваліфікації педагогів за рахунок відпустки – є неприпустимим

344444444420Згідно з Законом України «Про відпустки» відпустки надаються працівникам для відновлення працездатності, зміцнення здоров'я, а також для виховання дітей, задоволення власних життєво важливих потреб та інтересів, всебічного розвитку особи.

Відповідно до статті 2 закону «Про відпустки» право на відпустки мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності.

Детальніше...

Чи вплинуть простій та відпустка без збереження зарплати через карантин на страховий стаж для пенсії і лікарняних?

976980--990Чи зарахують працівникам період відпусток без збереження зарплати за угодою сторін на час карантину до стажу для пенсії та оплати лікарняних? А період простою через карантин?

Для відповіді спираймося на дві норми:

Детальніше...

З офіційних джерел