Соціально-економічний напрямок

На контролі Профспілки – медичні огляди працівників освіти

87876783Завданням кожного працівника закладу освіти є проходження обов'язкового медичного огляду  перед початком навчального року. Є ряд документів, які регламентують проведення медоглядів:

Детальніше...

Чи мають право отримати допомогу на оздоровлення технічні працівники закладу освіти — прибиральниці службових приміщень, двірники та інші непедагогічні працівники? Які нормативні акти це регулюють?

20210513 1549018Відповідно до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” та підпункту 5 пункту 4 наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 “Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ” керівникам установ освіти надано право в межах фонду оплати праці, затвердженого в кошторисах, надавати працівникам матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, у сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік за наявності коштів на цю мету.

Детальніше...

Щодо індексації заробітної плати

1954446777У травні 2021 року зарплату треба буде індексувати в межах прожиткового мінімуму 2270 грн. Коефіцієнти індексації зміняться, але не для всіх. Зокрема, у травні вперше будуть нараховувати індексацію роботодавці, які збільшували оклади у грудні 2020 року, а за збільшеними коефіцієнтами – з базовими місяцями: квітень-травень та липень-вересень 2020 року.

Детальніше...

Запитання – відповідь: Чи зберігається зарплата за працівником, залученим до ЗНО ?

656545687898967Відповідно до пункту 18 Порядку № 222 на час залучення до проведення зовнішнього оцінювання за працівниками зберігається місце роботи (посада) та заробітна плата за їх основним місцем роботи. Також установлено, що за основним місцем роботи працівника його керівник повинен внести зміни до графіка роботи на час участі в заходах з підготовки до виконання та безпосереднього виконання обов’язків працівника, якого залучають до проведення зовнішнього оцінювання. Графік роботи змінюють на підставі особистої заяви працівника, де зазначають дату, час і тривалість підготовки та виконання обов’язків.

Детальніше...

Рахуємо відпускні – 2021

988766690Продовжуємо тему розрахунку відпускних у 2021 році.

КРОК 1: Визначення середньоденного заробітку

Відповідно до п. 7 Порядку №100 нарахування виплат за час щорічної відпустки, додаткових відпусток у зв’язку з навчанням, творчої відпустки, додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або компенсації за невикористані відпустки, тривалість яких розраховується в календарних днях, провадиться шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців або за менший фактично відпрацьований період на відповідну кількість календарних днів (за винятком святкових і неробочих днів).

Детальніше...

З офіційних джерел